Spongyabob recept

 

 

Spongya Bob torta
 
  • előkészület:
  • főzés:
  • sütés:
 
hozzávalók 8 főre
 

A tésztához:

  • 1 bögre víz
  • 4 púpos ek keserű kakaópor
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre barna nádcukor
  • 1 nagy ek szódabikarbóna
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 25 dkg Rama
  • 1/2 tábla 60-70 %-os,  jó minőségű étcsokoládé

 

A krémhez:

  • 4 púpos ek liszt
  • 1/2 l tej
  • 25 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

 

Díszítéshez:

elkészítés
  1. A tésztához a vizet a margarinnal és a kakaóval fölforraljuk.
  2. A lisztet leszitáljuk a szódabikarbónával, elkavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a kakaós vízhez, belekeverjük a joghurtot, a tojást és a pici darabokra vágott étcsokit is.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük, majd a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját kinyitjuk és öt percre pihenni hagyjuk. Ha kihűlt, pár órára hűtőbe tesszük.
  4. A krémhez a lisztből és a tejből állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, teszünk hozzá reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot.
  5. Ha a krém kihűlt, habverővel jó alaposan összedolgozzuk a kettőt.
  6. A hideg tészta széleit egy éles késsel körbevágjuk, két lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  7. A marcipánból elkészítjük a díszítést. A marcipántömböket használat előtt jól gyúrjuk át és sima felületen, folpack között nyújtsuk, így nem ragad majd. Érdemes vastagabbra nyújtani (7-8 mm), mert a tészta nagyon sötét, hamar átüt a marcipánon, esetleg alá lehet "alapozni" egy vékony réteg krémmel. Én egy 150 grammos sárga, egy-egy 100 grammos barna és fehér marcipánt és két csomag Gyurmarcit használtam, ez bőven elég a díszítéshez. A tészta levágott széléből készítsük el a lábakat.
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
hőlégkeveréses
tepsi mérete:
30x25 cm