
- előkészület:
hozzávalók 4 főre
- 50 dkg túró
- 1 citrom leve (és héja)
- 2 dl tejszín
- 10 dkg cukor
A karamellás réteghez:
- 10 dkg cukor
- 1 dl tejszín
A csokis réteghez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
A tetejére:
- mandulaforgács
elkészítés
-
A túrót szitán áttörjük, majd a cukrot robotgéppel hozzákeverjük, és a tejszínt belecsorgatva fellazítjuk.
Poharakba adagoljuk. -
A cukrot karamellizáljuk, majd ha szép aranybarna színe lett, hozzáadjuk a tejszínt, addig kavargatjuk, amíg a karamella elolvad benne és lassan ugyan, de besűrűsödik. Ha kicsit kihűlt, a poharakban elosztjuk.
-
A csokit vízfürdőben (vagy mikróban) felolvasztjuk, és a tejszínnel elkeverjük. Míg hűl, egy fél marék mandulaforgácsot teflon edényben illatosra pirítunk.
-
A csokit rácsorgatjuk a karamellás rétegre, majd meghintjük a mandulával.
-
Pár órára behűtjük, hogy a csoki kissé megszilárduljon.
költség:
1600 Ft
költség egy főre:
400 Ft
elkészítettem:
5 alkalommal