Túróguru
 
  • előkészület:
 
hozzávalók 4 főre
 
  • 50 dkg túró
  • 1 citrom leve (és héja)
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg cukor

A karamellás réteghez:

  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tejszín

A csokis réteghez:

A tetejére:

  • mandulaforgács

elkészítés

  1. A túrót szitán áttörjük, majd a cukrot robotgéppel hozzákeverjük, és a tejszínt belecsorgatva fellazítjuk.  
    Poharakba adagoljuk.

  2. A cukrot karamellizáljuk, majd ha szép aranybarna színe lett, hozzáadjuk a tejszínt, addig kavargatjuk, amíg a karamella elolvad benne és lassan ugyan, de besűrűsödik. Ha kicsit kihűlt, a poharakban elosztjuk. 

  3. A csokit vízfürdőben (vagy mikróban) felolvasztjuk, és a tejszínnel elkeverjük. Míg hűl, egy fél marék mandulaforgácsot teflon edényben illatosra pirítunk.

  4. A csokit rácsorgatjuk a karamellás rétegre, majd meghintjük a mandulával.

  5. Pár órára behűtjük, hogy a csoki kissé megszilárduljon.

költség:

1600 Ft

költség egy főre:

400 Ft

elkészítettem:

5 alkalommal