Francia Krémes
- előkészület:
- sütés:
hozzávalók 4 főre
Tésztához:
- 10 dkg porcukor
- 1 egész tojás + 1 tojás sárgája
- 5 dkg Rama
- 1 ek méz
- 1 kk. szódabikarbóna
- 30 dkg liszt
Krémhez:
- 1 l tej
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 2 ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
Tetejére:
- 0,5 l hulala
-
1 cs vaníliás cukor
story
Aki a mézes sütiket szereti, ezt nem hagyhatja ki! A tejszín ellenére is legalább 4 napig hűtőben tárolva, fogyasztható!
alapanyagok
tojás
tojássárgája
vaj
tojássárgája
vaj
liszt
porcukor
margarin
porcukor
margarin
méz
tej
szódabikarbóna
tej
szódabikarbóna
vanillia ízű puding por,
Hulala
Rama
egyéb elnevezések
mézes francia krémes, krémes
elkészítés
- A porcukrot, a tojásokat, a margarint és a mézet gőz felett összemelegítjük a tésztához.
- A szódabikarbónával összekavart liszttel összegyúrjuk.
- 2 lapot sütünk belőle zsírozott, lisztezett tapsi hátlapján.
- A krémhez a tejet, a pudingport, a lisztet, a vaníliás cukrot és a tojássárgát sűrűre főzzük.
- Állandó kevergetés közben kihűtjük.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük.
- A két krémet összekavarjuk, majd a két lap közé kenjük.
- Legalább egy éjszakát pihentetjük.
- Másnap a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és a lap tetejére simítjuk.
- Kockára szeleteljük, és tálaljuk.
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
22x30 cm