Francia Krémes

 

 
 
  • előkészület:
  • sütés:
 
hozzávalók 4 főre
 

Tésztához:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 egész tojás + 1 tojás sárgája
  • 5 dkg Rama
  • 1 ek méz
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 30 dkg liszt

Krémhez:

  • 1 l tej
  • 2 cs tejszínízű pudingpor
  • 2 ek liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj

Tetejére:

  • 0,5 l hulala
  • 1 cs vaníliás cukor
     

 

  •  
story

Aki a mézes sütiket szereti, ezt nem hagyhatja ki! A tejszín ellenére is legalább 4 napig hűtőben tárolva, fogyasztható!

alapanyagok
tojás
tojássárgája
vaj
liszt
porcukor
margarin
méz
tej
szódabikarbóna
vanillia ízű puding por,
Hulala
Rama
 
egyéb elnevezések

mézes francia krémes, krémes

elkészítés
  1. A porcukrot, a tojásokat, a margarint és a mézet gőz felett összemelegítjük a tésztához.
  2. A szódabikarbónával összekavart liszttel összegyúrjuk.
  3. 2 lapot sütünk belőle zsírozott, lisztezett tapsi hátlapján.
  4. A krémhez a tejet, a pudingport, a lisztet, a vaníliás cukrot és a tojássárgát sűrűre főzzük.
  5. Állandó kevergetés közben kihűtjük.
  6. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  7. A két krémet összekavarjuk, majd a két lap közé kenjük.
  8. Legalább egy éjszakát pihentetjük.
  9. Másnap a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és a lap tetejére simítjuk.
  10. Kockára szeleteljük, és tálaljuk.
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
22x30 cm